- This topic has 3 odgovori, 2 glasova, and was last updated 4 years, 7 months nazaj by .
Pregleduje 3 odgovor na temo
Pregleduje 3 odgovor na temo
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Domov › Forumi › Revit › Arhitektura in Splošna Vprašanja › VR in Revit
Oznake: VR
Pozdravljeni,
Kakšne imate izkušnje z VR tehnologijami in Revit-om? Katera orodja oziroma add-ine uporabljate?
Lp, Mohor
Pozdravljen. Izkušnje so dobre. Imamo Oculus Rift. Nekateri ljudje občutijo slabost in se jim vrti, nakateri pa nimajo nobenih težav. Tudi meni na začetku ni bilo prijetno, ampak se hitro privadiš. V paketu z Revitom dobiš Live, ki je ok, mi pa uporabljamo tudi Enscape, ker gre za neposredno povezavo in hiter odziv ob spremembah modela. Uporabno pri delu in predstavitvah strankam.
Lp, Jernej
Hvala za odgovor. Trenutno imamo še Revit 2016, ki pa ne pride z Revit Live, tako da na nek način iščem kakšne bi bile možne alternative, predvsem mogoče v cenejši smeri, kot je npr. nakup Oculusa. Rad bi na začetku stestiral s pomočjo recimo google cardboarda in telefona, pa se potem odločil za nakup česa boljšega. Se mi pa sigurno zdi, da je VR pot v prihodnost – kot si napisal, tako za delo kot po mojem mnenju predvsem za predstavitev strankam…
lp, Mohor
Če najdeš kako cenejšo rešitev ki funkcionira prosim sporoči. Oculus Rift je na koncu še relativno majhen strošek v primerjavi z nakupom močnega računalnika. Tudi mi smo predvidevali, da bo primarna funkcija Rift-a predstavitev strankam, ga pa v zadnjem letu bistveno več uporabljamo pri projektiranju in pregledovanju.