- This topic has 11 odgovorov, 3 glasovi, and was last updated 5 years, 8 months nazaj by .
Pregleduje 11 odgovor na temo
Pregleduje 11 odgovor na temo
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Domov › Forumi › Revit › Revit Structure › Udolbina v nosilec
Oznake: Revit, Revit structure
Obstaja mogoče kakšen način v Reviti, da se le delno izdolbi nosilec?
Imam sledečo situacijo:
V kamnito konzolo bi rad vstavil v sredini jekleno ploščo debeline 20 mm. Kamnita konzola je višine 40 cm, jeklena plošča pa 35 cm, tako da od spodaj bi ostalo še 5 cm kamna. Kamnito konzolo sem itak že obrezal s pomočjo opening by face. Kako se pa lahko izdolbe nosilec?
Živjo David. Je konzola beam? Kaj pa jeklena plošča?
Ja, konzola je beam element.
Nekje sem zasledil, da se da beam elemente obrezovati z in place mass void. To sem tudi sprobal, tako da sem zrisal na zgornjo ploskev konzole pravokotnik in ga nato spremenil v maso. Nato uporabil cut, ampak mi noče obrezat. Nekaj delam narobe.
Jekleno ploščo sem mislil ravno tako modelirati kot beam element.
Si že postavil jekleno ploščo na pravo pozicijo, tako da seka kamnit nosilec in uporabil Modify > Notch, izbral najprej kamnit nosilec, nato ploščo ter prilagodil Notching Distance na neko ustrezno nižjo vrednost?
Aha, tako to gre. 🙂
Nisem še zrisal jekleno ploščo, ker sem si mislil, da moram najprej narediti prostor zanjo. 🙂
Ok javi če ti je uspelo. Druga varianta je familija z voidom (cut with voids when loaded obkljukano), ki ga potem odšteješ od nosilca.
Kamnito konzolo sem modeliral kot betonski pravokotni element, ki sem ga nato obrezal.
Ponavadi betonske beam elemente ne pusti obrezovati kar tako. A se da tudi v tem primeru uporabiti to kar si napisal?
Kje pa sploh je ta ukaz?
Modify > ikona Notch:
Evo hiter test z lesenim nosilcem in jekleno ploščo (oboje Structural Framing):
Hey
Sam bi se lotil tega glede na fazo projekta. Če je nižja od PZI-ja bi uporabil to kar ti predlaga Jernej. Če gre pa za PZI bi naredil loadable familijo pravih dimenziji in oblik, ker se bodo pojavili verjetno še kaki drugi elementi (ploščice).
Kako čudno! Enak ukaz, drugo poimenovanje. Pri meni je to Cope. 🙂
Zelo uporaben ukazen za lesene in jeklene elemente, pri betonu pa tega ne morem uporabiti.
Ja, Peter, gre za PZI.
Zanimivo… Potem poskusi z drugo varianto. GM Void Family vstaviš na ustrezno mesto nosilca in odšteješ s cut: