- This topic has 8 odgovorov, 3 glasovi, and was last updated 3 years, 7 months nazaj by .
Pregleduje 8 odgovor na temo
Pregleduje 8 odgovor na temo
- Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.
Domov › Forumi › Druge Teme › Slovar BIM izrazov
Oznake: BIM, izrazi, Preference cevovoda, prevod, Routing Preferences, Slovar
Čutim potrebo po izdelavi BIM slovarčka – po poenotenju izrazoslovja. Velikokrat se mi pri prevajanju ali pisanju bloga zgodi da ne najdem ustreznega izraza ali prevoda in s tem izgubljam veliko časa in energije. Kam in kako bi najlažje zapisovali prevode in izraze?
Dobra ideja! Kaj če ustvarimo kar nov Page v katerega zbiramo izraze, pod to temo pa se zbirajo predlogi in komentarji?
Super. Se pravi, da na forum vsak zapiše nek predlog, nato pa ga po končanem komentiranju prestavimo na page z izrazi. Najbolje da začnemo kar pri BIM-u.
BIM – informacijski model zgradbe?
BIM – informacijsko modeliranje gradnje?
Ima kdo kakšen predlog ali prevod izraza Routing Preferences? Gre za preference cevovoda, ki mu določajo kako se naj obnaša oziroma katero družino naj uporabi pri zavoju, menjavi dimenzije ali križanju.
Hvala
Pozdravljen
Ne morem ponuditi direktnega prevoda, se pa ena izmed boljših in obsežnih zbirk z razlago terminoloških pojmov v tematiki “BIM” nahaja na TEJ povezavi.
Lp, Gašper
Živjo Boštjan. Po moje si si že odgovoril. Preferenca je slovenska beseda in po moje ustreznejša kot ostale sopomenke kot npr. prednost, želja… druge mi ne padejo na pamet. Torej kar se mene tiče je ‘preference cevovoda’ ok. Gašper hvala za uporaben link.
Augmented Reality (AR)? Obstaja za to kak slovenski izraz? Google translate prevede v: Razširjena Resničnost oz. Obogatena Resničnost…
Preizkusite BIM dictionary.